Sağlıklı Yaşam Hakkında Detaylı Bilgiler İçeren Blogumuzda Amaçımız herkezin anlayabileceğiz ve sağlıkla alakalı yazılar

SON YAYINLANANLAR

LightBlog
Responsive Ads Here

29 Ekim 2017 Pazar

Boğaz Ağrısı İçin Doğal Çözümler

İnsanlar boğaz ağrısı çekerlerse, boğazlarında kaşıntı hissi yaşayabilir, yutkunma güçlüğünü yaşarlar ya da boyun veya çenede boğulmuş veya şişmiş bezleri olabilirler. Hapşırma, öksürme, burun akışı ve ateş bazen boğaz ağrısına eşlik eden belirtilerdir.
Boğaz Ağrısı

Bazı durumlarda komplikasyonlar ortaya çıkabilir, ancak insanlar genellikle 3-4 gün içinde boğaz ağrısı çekerler . Boğaz ağrısı - romatizmal ateş - ciddi bir komplikasyon - kalp ve eklemleri etkiler.
Boğaz ağrısı olan insanların belirtilerini hafifletmek için yapabilecekleri birkaç şey var. Bu makale, doğal tedavilerin neler olduğunu, diğer tedavi seçeneklerini ve nedenlerini araştırır.
Bu makalenin içeriği:
·                  Boğaz ağrısı için doğal ilaçlar
·                  Tezgah Üstü Çözümler
·                  Boğaz ağrısı nedenleri
Boğaz ağrısı için doğal ilaçlar
Birinin boğaz ağrısı varsa, aşağıdaki adımları izleyerek iyileşmelerine yardımcı olabilirler:
·         bol dinlenmek
·         sağlıklı bir diyet yemek
·         bol sıvı içme
bal,limon,tuz
Sıcak tuzlu su ile boğuşma ve sıcak bir bal ve limon içeceği boğaz ağrısı belirtileri hafifletmeye yardımcı olabilir.

Sıcak tuzlu su ile boğuşma ve sıcak bir bal ve limon içeceği boğaz ağrısı belirtileri hafifletmeye yardımcı olabilir.
Ağrıyı azaltmaya yardımcı olan ve semptomları hafifleten başka şeyler de var.

 kabartma tozu 1 çay kaşığı su 1 litre tuz 1 çay kaşığı karışımı ile gargara öneriyoruz.
Boğaz ağrısı olan insanlar, boğazın rahatlatılmasına yardımcı olan sıcak bir içeceğe bir bardak bal veya limon ekleyebilirler.
Boğaz ağrısı yaratmak için kişilerin sıcak suya ekleyebilecekleri diğer maddeler, adaçayı, zerdeçal ve goldenseal'dir. Bununla birlikte, insanlar bu otların sağlık üzerindeki etkileri konusunda daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyduklarını belirtmelidirler.
Sıcak sıvılar mukusu inceltmeye ve boşaltmaya yardımcı olabilir ve insanları sulu tutmaya yardımcı olur, çorba da etkili olabilir.
Herkes bunu yapmaktan çok hoşnut olmamasına karşın, bazı insanlar sarımsak ham bıçağında boğaz ağrısı yaparken çiğneme buluyor. Bunun nedeni, sarımsağın antibakteriyel, antifungal ve antiviral özelliklere sahip allikin adı verilen bir bileşiği içermesi olabilir .
İnsanlar, pişmiş sarımsak hammadde yemeye eşit derecede etkili bir alternatif olduğunu düşünmemelidir. Allicin çiğneme, kıyma veya sarımsağı ezerek harekete geçirilir, ancak ısı ile deaktive edilir. Sonuç olarak, pişirme sarımsağı aslında iyileşme potansiyelini düşürür.
Boğaz ağrısı için sarımsağın sağlığa olan faydaları hakkındaki iddiaları doğrulamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.
Biraz daha cazip sert şekeri emiyor olabilir. Pastiller veya öksürük damlaları gibi, sert şekerlemeler tükürük üretimini uyararak boğazı yağlandırır. Sert şekerlemeler boğucu bir tehlike oluşturuyor, bu nedenle bakıcılar onları küçük çocuklara veya küçük çocuklara vermemelidir.
Buz cipsine girmek ve popsicles gibi dondurulmuş gıdaları yeme belirtileri hafifletmek için basit ve etkili bir yoldur. Soğuk hava sıcaklığı boğazdaki acıyı yumuşatabilir.
Boğaz ağrısı olan insanlar kafeinli veya alkollü içeceklerden kaçınmalısınız, çünkü bu içecekler dehidrate olabilir.

Tezgah Üstü Çözümler

İnsanlar boğaz ağrısı hissetmek için sprey kullanabilirler. Tezgahın üzerinde bulunan bu spreyler, dyclonin ve fenol içerir.
Asetaminofen, ibuprofen ve naproksen gibi yaygın olarak kullanılan ağrı kesiciler de yardımcı olabilir. Bakıcılar çocuklara veya gençlere aspirin vermemekten kaçınmalıdır .
Antibiyotikler gibi reçeteli ilaçlar genellikle boğaz ağrısı tedavisinde kullanılmaz. Araştırmalar, antibiyotik kullanımının semptomların süresini genelde yaklaşık 16 saat kısalttığını gösteriyor .

Boğaz ağrısı nedenleri

Boğaz ağrısı, soğuk algınlığı veya grip kaynaklı olabilir.

Boğaz ağrısı, soğuk algınlığı veya grip kaynaklı olabilir.
Boğaz ağrısının yaygın nedenleri şunları içerir:
·         soğuk algınlığı veya grip gibi virüsler
·         kuru hava
·         kirlilik
·         sigara ya da duman maruziyeti
·         alerjiler
Çocuklar ve gençler, yetişkinlerden daha boğaz ağrısı çekme riski altında. Boğaz ağrısı olan, düzensiz şekilli veya büyük baddenin bademcikleri olan ya da zayıf bir bağışıklık sistemine sahip olan başka birine maruz kalma tüm boğaz ağrısı riskini artırabilir.
Boğaz ağrısı bazen Streptococcus bakteri grubundan kaynaklanır . Boğaz ağrısı Bu tip strep boğazıdenir . Göre Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) , yaklaşık 20-30 çocuklarda Her 100 boğaz ağrısı strep boğaz vardır. Yetişkinler arasında, boğaz ağrısı her 100 boğaz ağrısının 5-15'ini oluşturur.

Ne zaman bir doktor görmelisin

Boğaz ağrısı sık görülmesine ve sık sık sıkıntı çekmesine rağmen, tıbbi yardıma ihtiyaç duyan bazı durumlar vardır.
Boğaz ağrısı olan insanlar aşağıdakileri yapıyorlarsa tıbbi yardım almalıdır:
·         1 haftadan uzun süren boğaz ağrısı
·         yutma veya solunum zorluğu
·         100.4 ° F'dan daha yüksek bir sıcaklık
·         döküntü
·         eklem ağrısı
·         tükürük veya balta kan
Genç bir çocuğun boğaz ağrısı ve ateşi varsa bakım verenlerin derhal bir sağlık uzmanı araması önemlidir.
Boğaz ağrısı nedenleri hakkında daha fazla bilgi edinin .

Boğaz ağrısı için kolay bir çare , sıcak tuzlu su ile gargara . Yarım çay kaşığı tuz, bir bardak ılık suya karıştırılabilir. Bununla birlikte, karışımdaki çok fazla tuz boğazdaki zarları daha da kurutabilir.
Tuzu yutmamak da önemlidir. Kullanıcılar ağzını salt tuzlu su ile yıkayıp tükürmelidirler. Boğaz ağrısı olan insanlar, antibakteriyel özelliklere sahip oldukları için, tuzlu su gargara bir çay kaşığı elma sirkesi eklemeyi düşünebilirler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

analiytc

Yandex.Metrica